Всеки гражданин вече може да изтегли безплатно  мобилното приложение ViruSafe, с което да сподели здравния си статус с Националния оперативен щаб, здравните власти и своя личен лекар. Идеята е по този съвременен начин да се събират данни за здравословното състояние на хората и по този начин се съдейства на специализираните органи в техните усилия за преодоляването на пандемията с COVID-19.


В приложението може доброволно да се попълни анкетна карта с отговори на въпроси за най-разпространените симптоми на COVID-19. Освен това пак доброволно има възможност да предостави телефон за контакт. Целта е чрез приложението да се създаде по-добра връзка между отделните институции и по-ясна картина за равнището на заразата в страната.


В създаването на приложението са взели участие 5 компании, а „Информационно обслужване“ е контролирала процеса. Приложението работи с операционните системи „Android“ и „iOS“. От един смартфон могат да се подават данни за няколко души с въвеждане на различните ЕГН-та, но приложението ще бъде регистрирано само на устройството, на което е инсталирано. Мобилното приложение функционира и извън пределите на страната с чуждестранни мобилни номера.


https://app.coronavirus.bg

 

Моля изчакайте