Стартира дейността на академия data.europa с обучителен курс на тема: „Въведение в геопространствените данни“

Екипът, който стои зад Официалния портал за европейски данни (data.europa.eu) има удоволствието да обяви откриването на академията data.europa. Тази академия ще служи като място за обучение на отворени данни. В рамките на нейната дейност ще намерите курсове, семинари, уебинари, насоки, инструменти, материали за четене и др. 

Академията отправя своята първа покана за обучителен курс на тема: „Въведение в геопространствените данни“. Основни елементи на курса ще бъдат: какво представляват геопространствените данни, тяхната стойност и как да намерите такива данни в Официалния портал за европейски данни (data.europa.eu).

Курсът ще се състои на 29 септември 2021 г. от 9:30 до 12:00 ч. централноевропейско време (CET). Ако искате да участвате е нужно да се регистрирате на електронен адрес: academy@data.europa.eu до 22 септември 2021 г.

За повече подробности изтегли поканата за обучение на академия data.europa: „Въведение в геопространствените данни“.

Академията data.europa обхваща теми, вариращи от основите на отворените данни до новите тенденции и предизвикателства в сферата на отворените данни. Учебната програма на академията ще се актуализира постоянно с нови курсове и нови учебни материали, основани на научни изследвания и най-добри практики. Освен това академията ще предостави възможност за заявки за курсове или теми !

 

Моля изчакайте