Средно и средно специално образование в България за 2015Настоящата страница предоставя средство за анализ на данните от положените ДЗИ за 2015 година, достъпни на портала на инициативата "Отворени данни"
Избирайки община, ще предизвикате появата на всички училища в съответния район, за които има налична информация от 2015 ДЗИ. Училищата с общ успех в рамките на най-добрите 10% сред избраните са представени със син маркер, а останалите с жълт. Селектиране на конкретно училище ще покаже кратка визитка и сравнителна карта с информация за средните изпитни резултати по предмети. Когато училището е сред най-добрите 25% в страната по определен предмет до съответния резултат има звезда, обратно, ако резултатът е сред най-ниските 25% се появява червена точка.
За подробна информация как настоящия инструмент може да бъде използван за анализ на образователната система на различни три нива - национално, регионално и локално, натиснете бутона в дясно.
Суровите данни използвани в тази визуализация могат да бъдат свалени от тук.

Представени са данните достъпни на правителствения портал "Отворени данни". Кратката информация за всяко училище е извлечена от базата данни на МОН. Географската локация на всяко училище е на база геокодиране адреса на съответното училище в базата на МОН, евристичен подход за прецизиране на локацията и ръчна обработка.
Все пак, поради липса или промяна имената на улиците за някои населени места, нееднозначност на адреса и др., е възможно определени учебни заведения на не са изобразени на точната си локация. Ако забележите подобни случаи, можете да преместите маркера за съответното училище на по-точната локация. Помогнете ни, като ни изпратите новата локация по мейла. Благодарим Ви!
Списък с промените